Scholen  Iki en Gai


Wat voel, denk en doe jij allemaal?

Iki en Gai zijn elkaars beste vrienden, maar allebei behoorlijk verschillend.  Iki is creatief en rustig, maar Gai rent graag buiten rond.  Wat de vriendjes gemeen hebben is dat ze veel aan elkaar vertellen. Over wat ze vinden, graag willen, maar ook wat ze leuk vinden van en aan elkaar.

Samen met hun vriend Krabbetje zeggen ze de liefste dingen tegen hun klasgenootjes, vriendjes van de surfles, elkaar en tegen hun ouders. Wie wil er nou geen complimentje!  Als je leert zeggen wat je denkt en voelt, kan de wereld er ineens nóg leuker uitzien!  Leer samen met Iki en Gai hoe leuk het is om elkaar te leren kennen, complimentjes te geven en ze natuurijk ook te ontvangen.

Wat voel, denk en doe jij allemaal?

Praten over jezelf kan soms best lastig zijn. Praten in de klas over jezelf kan soms nóg lastiger zijn. Niet iedereen kan goed verwoorden wat hij of zij denkt, voelt of graag zou willen van zichzelf of een ander. Hoe mooi is het dan om met Iki en Gai én een vrolijk werkboekje alvast een beetje te leren vertellen over jezelf.  Met kleine stapjes een beetje van jezelf leren laten zien. Eerst gewoon denken, dan schrijven en dan wellicht vertellen?

Ook leren kinderen in de klas aan de hand van het lespakket, hoe leuk het is om eens iets liefs te zeggen tegen een ander. Wie deelt vandaag het Complimenten Krabbetje uit? Zo leer je het mooie bij de ander te zien of misschien zelfs wel te benoemen. En hoe fijn is het om ook zelf te horen wat de ander leuk vindt aan jou?

Leer elkaar op een plezierige manier kennen door te praten óver jezelf en tégen elkaar. Misschien lijkt dat jongetje dat altijd zo stil is of juist dat drukke meisje wel veel meer op jou dan je denkt. Ook leer je om na te denken wat je van de dag zou willen. Dat heet ikigai. Welke reden heb jij vandaag om de dag vrolijk te beginnen? Welk doel stel jij jezelf vandaag? Wat is jouw ikigai? Of wordt het gewoon een luierdag...want niks moet, maar alles mag (Oja...soms móet je wel iets van de juf of meester natuurlijk)...!

Startpakket

Het startpakket bestaat uit:

  • Een Werkboekje (28 pagina's)
  • Twee stickervelletjes met diverse vragen
  • Complimenten Krabbetje
  • Happertjes voor in de kring / aan tafel

Het is mogelijk om het pakket uit te breiden. Vraag het startpakket of een vrijblijvend gesprek.

Vraag een startpakket aan!

Wie zijn wij?


Home Iki & Gai Scholen Winkelen Spelen Makers Contact

copyright © iki en gai - all rights reserved. | design by xenodesign